Author: | Category: Prevozništvo |

Borze tovora so že zdavnaj postale nepogrešljivo orodje pri vsakdanjem delu prevoznikov, špedicij in zmeraj več tudi v logističnih oddelkih v proizvodnih in industrijskih podjetjih.

Borza tovora - mobilno

Razvoj tehnologij je pomenil razširjeno uporabnost borze. Dandanes ni več potrebno delati v pisarni, da bi lahko poslovali prek borze, tudi na tabličnem računalniku in pametnem telefonu je mogoče uporabljati prevozniške platforme za optimiranje poslov, z nič manjšimi varnostnimi aspekti kot pa na namiznem računalniku.

TIMOCOM je pred kratkim ponudil dostop do borze na še enem pripomočku – in sicer znotraj navigacijskega sistema ponudnika telematskih storitev, podjetja TomTom. Znotraj platfrome za upravljanje flote WEBFLEET® so programirali vmesnik, ki vozniku tovornjaka omogoča, da na svojo napravo naloži aplikacijo Transportni barometer, ki vsebuje tudi borzo tovora TC Truck&Cargo®. Tako ima možnost ponuditi svoje kapacitete ali pa aktivno iskati primerno blago za svoj tovornjak in želeno destinacijo.

Pri tem ne gre za prvo uspešno sodelovanje med podjetjema. TomTomove stranke, konkretno uporabniki WEBFLEETa že dlje časa lahko omogočajo TIMOCOMovim strankam spremljanje in lociranje svojih tovornih vozil, v pogramu za izračun poti TC eMap®. Tako nalogodajalec lahko prek TIMOCOMovega zemljevida spremlja vozilo izvajalca, če je le-ta uporabnik sistemov GPS podjetja TomTom (ali pa kateregakoli drugega od ostalih več kot 150 ponudnikov, ki so vključeni).

Skupne stranke so v zadnjih letih torej imele veliko koristi od kooperacije teh dveh močnih akterjev znotraj prevozniške panoge. Iz tega razloga je podjetje TomTom TIMOCOMu podelilo priznanje “connect award,” za mednarodnega partnerja leta.

Dodatna prednost je vgradnja TIMOCOMove aplikacije Transportni barometer v programsko opremo TomTom Telematics Driver Terminals.