Author: | Category: Prevozništvo |

Mreženje, povezovanje, avtomatizacija: to so le nekateri od pomembnejših dejavnikov pri poslovanju, predvsem v svetu logistike in s tem v prevozništvu.

Ponudnik vodilne borze tovora v Evropi, podjetje TIMOCOM, že leta ponuja inovativna spletna tržišča, na katerih je omogočeno trgovanje z blagom, ki mora biti transportirano, ter praznimi kapacitetami tovornih vozil. Do sedaj je bila borza TC Truck&Cargo® namenjena izključno ponudnikom prevozniških storitev, torej avtoprevoznikom in špedicijskim podjetjem. Po 18 letih, pa se je IT podjetje sedaj odločilo omogočiti dostop tudi nakladalnim podjetjem, torej s področja industrije in trgovine.

Vendar: ta podjetja smejo na borzi objavljati svoj tovor in zanj aktivno iskati vozila. Ni pa jim dovoljeno iskati tovor oz. vnašati vozil.

Palete za tovor

Več ponudb na evropski borzi tovora zaradi omogočenega dostopa za proizvodnjo in trgovino

Dolga leta je TIMOCOM vztrajal pri tem, da zaradi prevladujočih špedicijskih strank, tej ciljni skupini ni dopuščal dostopa do borze. Marcel Frings, glavni predstavnik podjetja, o tej odločitvi pravi naslednje: »Z razvojem hitrejšega spleta, družabnih omrežij in sporočilnih storitev so ljudje vedno in povsod povezani med seboj. Seveda to vpliva tudi na logistično branžo. In TIMOCOM se mora temu prilagoditi. Želimo optimirati procese za celotno prevozniško verigo. Sem spadajo tudi stranke s področja proizvodnje in trgovine. Naslednji logični korak je torej, da povežemo tudi njih po celi Evropi.«

Po podatkih podjetja TIMOCOM pa so na to odločitev vplivale tudi stranke same, ki so v anketah trdile, da si to možnost želijo.

Delo s TIMOCOMovimi proizvodi strankam s področja industrije in trgovine ni popolnoma novo. Ti uporabniki imajo namreč že od leta 2009 dalje dostop do razpisne platforme TC eBid®, kjer oddajajo razpise za dolgoročna naročila neposredno ponudnikom prevozniških storitev.

Več informacij v izjavi za tisk na: http://www.timocom.si/Novice/Izjava-za-tisk?artikelid=4804