Author: | Category: Prevozništvo |

TIMOCOM je objavil zgodbo o uspehu podjetja Zrnožit d.o.o., ki ima s svojo petmestno TIMOCOM ID številko najmanjše uporabniško število v Črni gori, kar izkazuje, da je dolgoročna in stalno aktivna stranka IT podjetja.

Hkrati kaže, da ima proizvodno podjetje za mesne izdelke velik občutek za to, kako na prevozniški platformi s tržno nišo dosegati dolgotrajni uspeh in rast. Zahvaljujoč njihovi zmožnosti prilagajanja in profesionalni vestnosti je podjetje vodilno na trgu na področju prevoza hlajenih izdelkov na Balkanu.

Podjetje Jovana Kaluđerovića, ki je bilo ustanovljeno leta 1992, ima sedež ob vznožju masiva Lovčen v mestu Cetinje, majhnem črnogorskem mestu, ki je od morja oddaljeno 33 km. Prav ta kombinacija gorskega in morskega zraka daje vodilnemu izdelku podjetja s 27 zaposlenimi, »Njeguškemu pršutu« edinstveno aromo.

dsc_7304_successstory_zrnozit_900x600px

Ker je meso glavni tovor podjetja, so njihovi kamioni hladilniki opremljeni s kavlji za meso in s tem edinstveni v Črni gori. Vendar lahko zaradi prilagodljivosti teh kavljev prevažajo tudi druge hlajene izdelke. Ravno tukaj leži točka stika podjetja Zrnožit d.o.o. in podjetja TIMOCOM: »Zahvaljujoč TIMOCOMovi prevozniški platformi in našim prilagodljivim prikolicam smo v našem delu Balkana vodilni ponudnik hlajenega prevoza,« ponosno pove Jovan Kaluđerović.

Leta 2002 so začeli z mednarodnim prevozništvom, že leta 2004 pa so postali TIMOCOMova stranka, da bi optimizirali izkoriščenost tovornih vozil pri povratnih vožnjah. Takrat so imeli dva tovornjaka, danes jih imajo 19.

img_2611_successstory_zrnozit_900x600px
Poleg enostavne uporabe vsake aplikacije, še zlasti borze tovora in tovornih vozil, je podjetje Zrnožit d.o.o. vodilnemu ponudniku IT, podjetju TIMOCOM, zvesto že 12 let tudi zaradi edinstvene lastnosti: varnosti, saj imajo do prevozniške platforme dostop samo preverjena podjetja.

»Poleg tega pred vsakim podpisom pogodbe vsakega potencialnega poslovnega partnerja preverimo še sami s pomočjo internega imenika podjetij na platformi. Če je vse v redu, stopimo v stik s prihodnjimi partnerji direktno prek orodja. Tovrstno učinkovito sodelovanje s TIMOCOMom zelo cenimo. Tako vedno znova hitro najdemo zanesljive in plačilno sposobne partnerje.«

S preudarnim pristopom se mreža visokokakovostnih poslovnih kontaktov, večinoma v špediciji, podjetja Zrnožit d.o.o. že leta povečuje. Tako trenutno redno in skozi vse leto sodelujejo s TIMOCOMovo stranko iz Avstrije.  Tudi podjetja, ki prevozniško platformo uporabljajo predvsem za iskanje povratnih voženj, lahko z njeno pomočjo sklenejo dolgotrajna partnerstva.

Uspeh podjetja Zrnožit d.o.o. dokazuje, da logistične rešitve IT, ki jih ponuja podjetja TIMOCOM, nekaj ponujajo vsakemu področju prevozništva in se lahko uporabijo za povečanje učinkovitosti.

Več informacij o podjetju TIMOCOM in podjetju Zrnožit d.o.o. je na voljo na www.timocom.si in www.zrnozit.me.