Author: | Category: Logistika |

Največja prevozniška platforma v Evropi ponuja brezplačen portal o prepovedih vožnje za tovorna vozila

V Evropi obstajajo zapletena določila glede prepovedi vožnje za tovornjake. Prepoved vožnje lahko obstaja na določenih relacijah, cestah in avtocestnih odsekih in celo ob točno določenem času.  Da bi disponentom, voznikom in vsem ostalim, ki morajo vedeti, kdaj njihova vozila ne smejo voziti na določenih relacijah, so pri podjetju TIMOCOM razvili pregleden portal TIMOCOM TruckBan, ki je zdaj na razpolago v 14 jezikih, tudi v slovenskem.

Primer, kako zapletena znajo biti pravila: Prepoved vožnje za tovornjake - TruckBan

V Nemčiji je na primer ob nedeljah in praznikih v času med polnočjo in 22. uro prepovedana vožnja za vsa tovorna vozila s skupno dovoljeno maso nad 7,5 t in za vse tovornjake s priklopnikom. Za vozila, ki prevažajo določen tovor, kot na primer pokvarljivo blago, obstajajo izjeme.

Za kršitev predpisov je predvidena kazen v višini 120 €. Poleg tega lahko ta kršitev bremeni tudi lastnika vozila, za katerega je predpisana globa v višini 570 €.

V času turistične sezone (oz. šolskih počitnic v Nemčiji) pa je še bolj zapleteno. Takrat tovorna vozila s skupno dovoljeno maso nad 7,5 t in tovornjaki s priklopniki od 1. julija do 31. avgusta ob sobotah od 7. do 20. ure ne smejo voziti na nekaterih avtocestah in magistralnih cestah. Na katerih točno, o tem se je sedaj možno informirati na portalu: TIMOCOM TruckBan

Se vam zdi praktično?