Author: | Category: Logistika, Tehnologije |

Podjetje Lufthansa Cargo (LH Cargo) z drugim aprilom uvaja provizijo za papirnate tovorne liste. To temo komentira Gunnar Gburek, predstavnik za odnose z javnostmi v podjetju TIMOCOM.

 

Pomembno znamenje za trg

Podjetje Lufthansa Cargo z uvedbo provizije za papirnate dokumente pošilja sporočilo in daje znamenje tržišču: korak v digitalni svet logistike je nepovraten. Še vedno pa je veliko udeležencev na trgu, ki tega koraka niso storili. Za to so potrebne platforme, ki so enostavne za uporabo in vsem sodelujočim partnerjem omogočajo, da lahko brez napak in težav vstopijo v informacijsko verigo brez papirnatih dokumentov. Šele ko bodo sodelovali vsi, se bo digitalni svet zares vrtel.

Jasno je, kdor dandanes informacije in dokumente prenaša v papirnati obliki, si tudi brez provizije nalaga stroške, saj izgublja čas, denar in kakovost storitve. Obdelava papirnatih dokumentov ne povzroča stroškov le drugim podjetjem, temveč tudi lastnemu. Poleg tega se pri večkratnem prenosu informacij na papirju povišuje verjetnost napak.

Kdor govori o digitalizaciji, ne sme spregledati, da je že dolgo prisotna! Ni ne dobra ne slaba, ampak je preprosto stanje tehnologije. V času, ko svoj let na dopust rezerviramo digitalno, informacije o tovoru ne smejo več potovati peš.