Author: | Category: Prevozništvo |

Podatki iz TIMOCOMovega prevozniškega barometra so tako obsežni, da je z njihovo pomočjo možna postavitev realnih tržnih cen v Evropi.  Le-ta pa predstavlja dobro osnovo za pogajanja s poslovnimi partnerji o ceni.

Podjetje Exiros je svojo dobavno verigo izboljšalo s pomočjo TIMOCOMovega transportnega barometra

Podjetje Exiros je svojo dobavno verigo izboljšalo s pomočjo TIMOCOMovega transportnega barometra

Kako pridejo do podatkov?

Kot vodilno podjetje na tržišču med borzami tovora in tovornih vozil ima TIMOCOM vsako sekundo na razpolago podatke iz prevozniške borze TC Truck&Cargo®. Na borzi je vsak dan objavljenih do 450.000 ponudb tovora in tovornih vozil od več kot 100.000 uporabnikov. Te informacije se prenesejo v  transportni barometer, ki pokaže trenutno stanje na evropskih tržiščih cestnega prevozništva.

S tem omogoča pravočasno prepoznavanje trendov in pogajanja z realno tržno ceno. Poskrbi za to, da so prevozniška podjetja vedno dobro obveščena o trenutnem stanju na prevozniškem tržišču.

To so spoznali tudi globalni igralci

Podjetje Exiros je  že leta 2011 začelo uporabljati TIMOCOMov prevozniški barometer, da bi preverilo delovanje logistike in se odločilo za nabavno strategijo.

Podjetje Exiros je dobavitelj iz skupine Tenaris. Z okoli 27.000 zaposlenimi in prometom nad 10 milijardami ameriških dolarjev je Tenaris eden izmed vodilnih proizvajalcev jeklenih cevi. Jasno je, da bi napaka pri načrtovanju nabavne strategije v tako velikem podjetju pomenila ogromno gospodarsko škodo. Za preprečevanje napak podjetje Exiros med drugim uporablja tudi TIMOCOMov prevozniški barometer.

»Uporaba podatkov iz TIMOCOMovega prevozniškega barometra je močno povezana z našim nadzorovanjem delovanja logistike in našimi odločitvami o komercialnih strategijah,« pravi Luca Arlati, koordinator transporta in logistike pri podjetju Exiros. »Tako lahko trende prepoznamo že vnaprej, ampak tudi lažje vrednotimo naknadne trgovinske bilance in razvoj cen.«

Mednarodno trgovsko podjetje uspešno uporablja kazalnik stanja na tržišču

Mednarodno trgovsko podjetje uspešno uporablja kazalnik stanja na tržišču

Podjetja kot je Exiros, ki analizirajo prevozniški barometer in rezultate upoštevajo pri načrtovanju logistike, lahko izboljšajo nadzor nad delovanjem logistike in s tem omogočijo učinkovitejšo dobavno verigo ter prihranijo stroške.

Tudi v obliki aplikacije za pametne telefone

Uporabniki pri tem niso vezani na pisarno ali centralo podjetja. Zahvaljujoč aplikaciji Transportni barometer se lahko tudi pri sklepanju pogodb na licu mesta sklicujejo na trenutno razmerje med tovorom in tovornimi vozili.

Več informacij o podjetju TIMOCOM: www.timocom.si.

Več informacij o podjetju Exiros: www.exiros.com.