Author: | Category: Prevozništvo |

Trenutno poteka že 66. sejem gospodarskih vozil IAA v nemškem Hannoverju.

Ena od glavnih tem sejma je digitalizacija. Da bi podjetja ohranila prednost pred konkurenco, morajo že zdaj začeti z optimizacijo svojih procesov. Vendar kaj digitalizacija pravzaprav sploh pomeni in kakšne možnosti ter tveganja prinaša?

Uradni govorec podjetja TIMOCOM Marcel Frings in Marcel Milbrandt iz podjetja CenterDevice sta skupaj osvetlila to temo v naslednjem intervjuju: K intervjuju

cm-toppic_bigsize-7886

Hkrati pa je TIMOCOM na sejmu predstavil svoj doprinos na temo digitalizacije. Da bi svojim več kot 110.000 uporabnikom pri tem pomagali, so prevozniško platformo nadgradili z novo funkcijo: funkcijo za nalaganje in prenos dokumentov. Pri trženju le-te pa je sodeloval tudi slovenski prevoznik: Bečan trans d.o.o.

Besede uradnega govorca, Marcela Fringsa: »Funkcija za nalaganje in prenos dokumentov znotraj imenika podjetij našim uporabnikom omogoča, da svoje pogosto uporabljene dokumente, kot na primer licenco EU, pisemsko glavo ali transportno zavarovanje, naložijo na profil svojega podjetja in jih tako ponudijo na razpolago drugim TIMOCOMovim uporabnikom. Zato ni več potrebno nadležno pošiljanje dokumentov po faksu ali e-pošti.«

Digitalizacija

Poleg pozitivnega učinka prihranka časa obstaja še ena odločilna prednost: uporabniki lahko svojo konkurenčno prednost z nalaganjem dokumentov zelo povečajo, saj velja – bolj podroben in zgovoren kot je profil podjetja, toliko večja je verjetnost za sklenitev posla.

Z novo funkcijo za nalaganje in prenos so TIMOCOMove stranke kar zadeva varstvo podatkov na varnem, saj so njihovi podatki podvrženi strogemu nemškemu Zakonu o varstvu podatkov in so vedno shranjeni varno ter v šifrirani obliki. Poleg tega imajo med celotnim procesom nalaganja ves čas popoln nadzor nad vidnostjo dokumentov, kajti ko so naloženi, jih ne vidijo niti v podjetju TIMOCOM niti ostale TIMOCOMove stranke. Šele ko naložen dokument označijo, da je lahko viden, ga lahko vidijo in prenesejo tudi drugi uporabniki prevozniške platforme.

Smo pregledno podjetje in to lahko vsak tudi vidi. Zaradi tega naložimo dokumente v program. To vzbuja zaupanje pri novih poslovnih partnerjih,” trdi vodja podjetja Bečan Trans d.o.o., Bojan Bečan, dolgoletni uporabnik TIMOCOMove platforme.