Author: | Category: Prevozništvo |

Garmin®, svetovno vodilno podjetje v satelitski navigaciji, najavlja HUD, prvi prenosni ‘head-up display’ za aplikacije pametnih telefonov. HUD je nov, inovativen način gledanja navigacijskih podatkov v avtu, projektiranja jasnih in svetlih usmerjanj na prozorno folijo na vetrobransko steklo ali pritrjeno reflektorsko lečo. Z zagotavljanjem takojšnjega celovitega prometnega usmerjanja v voznikovem vidnem polju, HUD lahko pomaga povečati varnost in zmanjšati odvračanje pozornosti voznika. HUD prejema navigacijske podatke preko Bluetooth povezave na pametnem telefonu, kjer je naložena aplikacija Garmin StreetPilot ali NAVIGON.

HUP = "head-up display"

HUP = “head-up display”

“HUD na novo definira navigacijsko izkušnjo tako, da omogoča voznikom iskanje poti brez odvračanja pogleda s ceste,” je dejal Dan Bartel, Garmin podpredsednik svetovne prodaje. “Head-up zasloni se trenutno nahajajo v izbranih avtomobilih višjega cenovnega razreda, vendar HUD nudi to tehnologijo na voljo kot dodatno opremo za vsako vozilo, po dostopni ceni.”

HUD ponuja več navigacijskih podrobnosti od drugih prenosnih ‘head-up’ zaslonov, vendar jih predstavi na poenostavljen način, ki ne odvrača pozornosti voznika s ceste. Enostavna so tudi usmerjanja za voznike ob zapletenih križiščih in prometnih situacijah. HUD prikaže zavoje, razdaljo do naslednjega zavoja, trenutno hitrost in omejitev hitrosti, kakor tudi predviden čas prihoda. Voznikom omogoča tudi, da bodo vedeli na kateri vozni pas naj zapeljejo ob naslednjem manevru in jih opozori, ko prekoračijo hitrost. HUD prav tako opozarja uporabnike na morebitne zastoje prometa in prihajajoče lokacije varnostnih kamer. Oster zaslon samodejno prilagodi svetlost tako, da so projekcije v neposredni sončni svetlobi ali ponoči jasno vidne.

HUD je enostavno vzpostaviti. Uporabniki lahko izbirajo med prikazom navigacijskih podatkov na njihova vetrobranska stekla z vključeno prozorno folijo ali na priloženo reflektorsko lečo, ki je pritrjena neposredno na HUD. Naprava se poveže z združljivim Bluetooth® iPhone, Android ™ ali Windows® 8 telefonom. Integriran USB priključek na napajalnem kablu/adapterju omogoča enostavno  polnjenje pametnega telefona med vožnjo.

HUD je zadnja inovacija v Garminovem avtomobilskem segmentu, svetovno vodilnim podjetjem v satelitski navigaciji za avtomobile, motorna kolesa in tovornjake. Garminove uporabniku prijazne navigacijske naprave in aplikacije imajo inovativne funkcije, ki omogočajo prihranek časa ter nižje stroške goriva za zadovoljitev potreb vsakodnevne vožnje.

Vir: www.garmin.si