Author: | Category: Prevozništvo |

Podjetje TIMOCOM, ki ponuja vodilno borzo tovora v Evropi je svojo platformo za sledenje TC eMap® zdužilo z borzo prevozov TC Truck&Cargo®.

Kaj to pomeni za prevoznike/špedicije oz. uporabnike teh platform?

Najprej se vrnimo na začetek – kaj ponuja platforma za sledenje? Uporabniki TIMOCOMovih proizvodov lahko na eni skupni platformi sledijo vozilom, ne glede na ponudnika telematike. Če uporablja eden prevoznik recimo CVS Mobile, drugi pa GPS sisteme podjetja TOM TOM lahko naročnik, ki je oddal svoje blago obema, spremlja vozilo tako enega kot drugega na enem samem zemljevidu, brez da bi moral odpirati individualna okna obeh ponudnikov in se dodatno prijaviti z uporabniškim imenom/geslom. Izmenjava informacij med prejemnikom naročila ter naročnikom je s tem hitrejša in učinkovitejša, saj tudi telefoniranje ni več potrebno.

Vmesnik, ki to omogoča, je na razpolago pri več kot 150 vodilnih ponudnikih telematike.

Lociranje vozil - ne glede na ponudnika sistemov GPS

 

Z novo funkcijo, ki povezuje platformo za sledenje s samo borzo, kjer se nahajajo ponudbe za tovor in vozila pa je sedaj mogoče sledeče:

Uporabniki lahko izberejo vozila, ki jim je možno slediti, kar v oknu za iskanje tovora znotraj borze TC Truck&Cargo®. Čim kliknejo nanj, lahko iščejo ponudbe tovora na območju kjer se nahaja vozilo. Ni potrebno vnašati lokacije, saj jo program prevzame sam. Takoj se prikažejo vse ponudbe za tovor, ki se nahaja v okolici – neposredno ali pa vse do 200 km odstranjeno.

Glavni predstavnik nemškega IT podjetja TIMOCOM o tej novosti: »Naše stranke morajo vedno hitreje najti tovor v bližini svojih vozil, da, na primer, poskrbijo za zanimiv dodaten ali nadomesten tovor. Zaradi tega je toliko bolj pomembno, da jim ponudimo pomoč, kot je ta nova funkcija iskanja. Z njo si lahko ogledajo vse kraje in takoj stopijo v stik z ustreznim ponudnikom.«

Več informacij v sporočilu za tisk: http://www.timocom.si/Novice/Izjava-za-tisk?artikelid=5572