Author: | Category: Prevozništvo |

Skupno 82 električnih avtobusov Volvo 7900 bo dobavljenih na tri lokacije na Finskem. 61 teh avtobusov je namenjenih za Helsinke in predstavljajo največje naročilo, ki ga je Volvo Buses kdajkoli oddal na Finskem. Dve drugi naročili vključujeta 13 električnih avtobusov za Joensuu in osem za mesto Savonlinna na vzhodu države.

Volvo 7900E

“Zelo smo veseli, da smo v kratkem času potrdili tri naročila za električna vozila na Finskem. Še posebej smo zadovoljni z največjim naročilom za Helsinke, kjer gradimo močno prisotnost naših celovitih rešitev za električno mobilnost,” je povedala Anna Westerberg, predsednica družbe Volvo Buses.

“Pospešujemo svoje ambicije na področju električne mobilnosti ter imamo zmogljivosti in strokovno znanje za zagotavljanje majhnih in velikih rešitev električne mobilnosti za mesta, ki želijo čiste in učinkovite rešitve za potniški promet,” je dodala.

V Helsinkih bo 19 avtobusov Volvo 7900 Electric sestavljenih. Vsi avtobusi bodo imeli nizka tla, da bo potnikom omogočen varen in enostaven dostop. Kupci so izpostavili tudi druge prednosti, med drugim tiho in gladko vožnjo. Čelna avtobusa se bosta polnila na končni postaji poti s pomočjo pantografa, medtem ko se bo ostalih 42 avtobusov polnilo čez noč v depoju.

Poudarek družbe Volvo Buses na varnosti in zanesljivosti ter dolgoletne izkušnje podjetja pri uvajanju rešitev električnega javnega prevoza so bili ključni dejavniki pri izbiri družbe Volvo Buses kot partnerja na Finskem.

Mesto Savonlinna je med prvimi na Finskem, ki je zaprosilo za popolnoma električne avtobuse. Dobava osmih električnih avtobusov Volvo 7900 Electric, ki bodo predvidoma začeli voziti v začetku leta 2023, bo prvi električni avtobus v mestu.

“V celoti podpiramo mesto Savonlinna pri njegovih prvih korakih v smeri elektrifikacije javnega prevoza. Ker si vse več mest po svetu prizadeva postati mesta z ničelnim prometom, ta naročila kažejo, da je Volvo Buses v dobrem položaju, da podpre enako preobrazbo na Finskem,” pravi Petteri Reku, vodja podjetja Volvo Buses na Finskem.

Avtobusi za Joensuu bodo začeli voziti poleti, avtobusi za Helsinke pa bodo na ceste zapeljali jeseni.