Author: | Category: Prevozništvo |

Ponudnik največje prevozniške platforme v Evropi, nemško podjetje TIMOCOM, je lani na sejmu IAA predstavil novost, ki predstavlja digitalno razširitev platforme.

Dodali so namreč možnost nalaganja lastnih dokumentov – takšnih, ki jih prevozniki in ostali sodelujoči v transportu sicer pogosto izmenjajo z novimi poslovnimi partnerji, po navadi prek e-pošte. Tipični dokumenti so na primer: transportna licenca, CMR in podobno. Poslovni partner lahko potem preprosto znotraj profila podjetja na TIMOCOMovi platformi poišče te dokumente in si jih prenese.

TIMOCOM je pred kratkim objavil novo sporočilo za javnost, v katerem dve stranki poročata o njunih izkušnjah.

Prevozniško podjetje Dal Ferro Transporti iz Italije v novi funkciji vidi naslednje prednosti: »Prej so nam ob sklepanju poslov vedno poslali najmanj štiri dokumente po faksu ali e-pošti. Včasih ti niso bili popolni ali pa je bila priponka prevelika in smo morali še enkrat ponoviti postopek. To nas je stalo časa in živcev. Takšnih težav skoraj nimamo več, odkar uporabljamo funkcijo. Nekateri partnerji so se na začetku čudili, zakaj kot tako majhno podjetje tolikšno pozornost namenjamo digitalizaciji, ampak, kdor želi ostati na trgu, mora iti v korak s časom.«

Špedicija Kellershohn iz Nemčije pa ima koristi z drugega vidika: »Veliko pozornosti polagamo trajnostnemu razvoju, kajti naše geslo je – logistika za ljudi in okolje. Če izhajamo iz tega, da dnevno prejmemo 32 enostranskih dokumentov, to znese okoli tisoč listov papirja na mesec. Pri tem moramo upoštevati še dejstvo, da so nekateri dokumenti dolgi več strani, kot na primer prevozniško zavarovanje. To je velika količina papirja. Zaradi tega dajemo prednost poslovnim partnerjem, ki nam omogočajo prenos brezpapirnih dokumentov, torej dokumentov v digitalni obliki,« razlaga direktor Willi Kellershohn.

Takole pa izgleda:

Profil podjetja v TIMOCOMu

Primer profila podjetja znotraj prevozniške platforme in nova funkcija “Dokumenti”

 

Prevozniki, špedicije in proizvodna podjetja imajo koristi od vsake minute, ki jo v svojem natrpanem vsakdanjiku lahko prihranijo, zato je ta funkcija zagotovo pozitiven dodatek znotraj prevozniške platforme.

 

Priporočamo tudi branje naslednjih člankov:

Objava dokumentov znotraj transportne platforme

CMR tovorni list – digitalno