Author: | Category: Prevozništvo |

Zniževanje stroškov je v interesu vseh podjetjij, ne samo logističnih.  Dolga leta je podjetje Al Pack d.o.o. izvažalo svoje proizvode v tujino z lastnimi tovornimi vozili, ki so se v Srbijo vračala prazna. Ko so ugotovili, kako visoke dodatne stroške to prinaša s seboj, so si pustili svetovati od lokalnih prevoznikov, kateri so jim priporočili, da postanejo aktivni na TIMOCOMovih platformah.

Tako od začetka leta 2014 podjetje uporablja TIMOCOMovo borzo tovora TC Truck&Cargo®, na kateri je dnevno do 450.000 ponudb tovora in vozil za prevoze po vsej Evropi.

Vodja oddelka za logistiko pri Al Pack-u, Roland Rudinski, o uspešni uporabi: »Prednosti TC Truck&Cargo® so enostaven in nezapleten pregled ponudb, spoznavanje novih logistov, zniževanje celotnih stroškov in dodatni posli. Poleg tega borza tovora in tovornih vozil pripomore k temu, da po raztovarjanju blaga v neposredni bližini najdemo tovor za povratno vožnjo.«

TIMOCOM ponuja prednosti podjetjem iz različnih panog.

TIMOCOM ponuja prednosti podjetjem iz različnih panog.

Ponudnik IT storitev je na začetku leta odprl borzo tovora TC Truck&Cargo® za stranke s področja proizvodnje in trgovine po celi Evropi. Od ustanovitve podjetja TIMOCOM leta 1997 je bil dostop do borze tovora in tovornih vozil TC Truck&Cargo® strankam s področja proizvodnje in trgovine onemogočen zaradi prevladujočih špedicijskih strank v večjem delu Evrope, predvsem v Nemčiji.

Komentar glavnega predstavnika TIMOCOMa, Marcela Fringsa: »Z razvojem hitrejšega spleta, družabnih omrežij in sporočilnih storitev so ljudje vedno in povsod povezani med seboj. Seveda to vpliva tudi na logistično branžo. In TIMOCOM se mora temu prilagoditi. Želimo optimirati procese za celotno prevozniško verigo. Sem spadajo tudi stranke s področja proizvodnje in trgovine. Naslednji logični korak je torej, da povežemo tudi njih po celi Evropi.«

 

O podjetju Al Pack

Podjetje Al Pack d.o.o. je podjetje iz srbske Subotice, ki proizvaja embalažo. Sedež uprave, proizvodni obrati in lastni prevozniški oddelek z enajstimi vozili za izvoz blaga, ki ga sami proizvedejo se nahajajo v Subotici. Podjetje je bilo ustanovljeno 1. 9. 1994 in zaposluje 180 ljudi.

O podjetju TIMOCOM

Podjetje TIMOCOM Soft- und Hardware GmbH je ponudnik IT storitev v prevozniški in logistični branži in je dejavno po vsej Evropi.