Author: | Category: Prevozništvo |

Ponudnik IT storitev – med drugim tudi vodilne borze tovora – TIMOCOM, ponuja paleto izdelkov, ki olajšajo vsakdanjik logističnih, prevozniških in špedicijskih podjetij.

Manj poznano pa je dejstvo, da imajo velika špedicijska podjtja tudi možnost uporabe t.i. TC Connect – vmesnika, ki avtomatsko prenese ponudbe tovora, ki jih podjetja preko lastnega sistema vnesejo v svoje interne programe, v borzo TC Truck&Cargo®, kar sodelavcem poenostavli vsakodnevno delo in prihrani čas, saj odpade sicer potreben dvojni vnos podatkov.

Španska logistična skupina Carreras, na primer, uporablja lasten sistem za upravljanje prevozov COMET. Sedaj so povezali ta program s TC Connect in kot pravijo v podjetju: »S pomočjo TC Connect ponudbe tovora in tovornih vozil iz našega sistema z enim klikom prenesemo na TC Truck&Cargo®. Zaradi tega lahko, prvič, objavimo več ponudb, drugič, dosežemo več morebitnih poslovnih partnerjev. Tovor se hitro proda. Obdelamo lahko več naročil in dobiček narašča.«

IT iz dneva v dan pridobiva na pomembnosti v svetu logistike. Poleg izjemno pomembnih olajšav v smislu prihranka časa (in s tem denarja), se poveča tudi produktivnost in je lažje merljiva, poslovanje pa se splošno optimira in omogoči še večji pregled nad lastnimi aktivnostmi.

Nakladanje tovornjakov

Brez IT skoraj nič več ni mogoče v logistiki