Author: | Category: Prevozništvo |

Avstrija: Nova pravila za prevoznikeOd 1. Januarja 2017 dalje tudi v Avstriji velja, da je za prevoze iz in v Avstrijo (prehod meje, vendar brez tranzitnih voženj), kot tudi za kabotažne vožnje potrebno izpolnjevati določene kriterije.

Tako kot že Nemčija in Francija, je odslej potrebno tudi v Avstriji upoštevati naslednje:

Voznik mora s seboj imeti potrdilo o napotitvi, ki ga mora prijaviti na portalu Zveznega ministrstva za delo, socialne zadeve in varstvo potrošnikov: tukaj. Spletna stran je na voljo tudi v angleškem jeziku.

Če je prevoznik redno v Avstriji lahko v izjemnih primerih podjetje odda tudi okvirno prijavo, ki potem velja do 3 mesece. T.j. na primer, če tuje podjetje redno prevaža blego za enega samega avstrijskega prejemnika storitev. Tudi, če je prejemnikov storitev več, je možno oddati okvirno prijavo. V tem primeru morajo razkladi potekati v ozkem časovnem razmerju.

Tudi avstrijska minimalna plača mora biti zagotovljena. Več informacij o višini le-te je na voljo na spletni strani avstrijskega ministrstva.

Vso dokumentacijo o plači (pogodbo o delovnem razmerju, evidence o plači/delovnem času, dokazilo o plačilu in drugo),  je potrebno imeti venomer s seboj v nemškem jeziku.

Ni še znano, na kakšen način in kako pogosto organi preverjajo te informacije.

Na spletni strani Dnevnika pa lahko najdete še dodatne informacije v zvezi z novimi pravili v Avstriji.

 

Priporočamo tudi branje naslednjih člankov: